ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ, ΘΥΜΗΣΟΥ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Καθημερινή ενημέρωση και συζητήσεις στο Φόρουμ μας
Παμποντιακό κάλεσμα στήριξης του Απόλλωνα!

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Περί μετονομασίας

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ολοένα περισσότερο η πρόταση να μετονομαστεί ο Απόλλων Καλαμαριάς σε Απόλλων Πόντου. Μάλιστα προτάθηκε επίσημα πλέον από τη νέα διοίκηση της Π.Α.Ε. Απόλλων στον Μ.Γ.Σ. Απόλλων να μετονομαστεί η ομάδα μας από «Απόλλων Καλαμαριάς» σε «Απόλλων Πόντου Καλαμαριάς».

Αυτό βέβαια έχει ως σκοπό την αναγνώριση από όλους τους Ποντίους ότι ο Απόλλων είναι ποντιακή ομάδα. Κάτι που πολλοί δεν το γνωρίζουν, εξαιτίας κυρίως της προπαγάνδας που γίνεται με την προσφώνηση της ομάδας ως Καλαμαριά και όχι ως Απόλλων και τον χαρακτηρισμό της ως τοπική ομάδα και όχι ως ποντιακή.

Μια τέτοια αλλαγή δεν είναι απαραίτητη, καθώς το όνομα της ομάδας είναι Απόλλων, όπως εξάλλου αναγράφεται και στο σήμα, ενώ το Καλαμαριάς είναι ο τοπικός προσδιορισμός που ξεχωρίζει τον Απόλλωνα από τις άλλες ομώνυμες ομάδες. Έτσι, θα μπορούσε κανείς για να ξεχωρίσει τον Απόλλωνα, να χρησιμοποιεί ως τοπικό προσδιορισμό είτε το Καλαμαριάς, είτε το Πόντου, δηλαδή να λέει ή Απόλλων Καλαμαριάς ή Απόλλων Πόντου αναφερόμενος πάντα στην ίδια ομάδα. Αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να γίνει είναι να προβάλλεται συνεχώς μέσα από την ομάδα το ποντιακό στοιχείο.

Πάντως, εάν γίνει τελικά αλλαγή στην ονομασία του Απόλλωνα, αυτή θα πρέπει να είναι «Απόλλων Πόντου» και όχι «Απόλλων Πόντου Καλαμαριάς». Το δεύτερο είναι ανούσιο, καθώς κανείς δεν πρόκυται να προσφωνεί ή να γράφει την ομάδα μας με τρεις λέξεις , θα συνεχίσουν να αποκαλούν την ομάδα ως Καλαμαριά και είναι πιθανό αυτή η τριπλή ονομασία να αντιμετωπίζεται ειρωνικά από τα μέσα ενημέρωσης και τον υπόλοιπο κόσμο. Οπότε, η μόνη περίπτωση αλλαγής στο όνομα του Απόλλωνα θα πρέπει να είναι σε Απόλλων Πόντου, κάτι το οποίο υποστηρίζεται κυρίως και από τους Απολλωνιστές της επαρχίας οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την Καλαμαριά.

Μια μετονομασία που θα έπρεπε να γίνει σε πρώτο βαθμό, είναι αυτή του γηπέδου του Απόλλωνα. Συγκεκριμένα θα πρέπει να μετονομαστεί σε «Παμποντιακό Στάδιο», ένα στάδιο που θα αποτελεί όχι μόνο την ιστορική έδρα του Απόλλωνα, αλλά θα αποτελεί τον τόπο συνάντησης ολόκληρου του Ποντιακού Ελληνισμού και εκτός από τα αθλητικά δρώμενα της ομάδας θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα και διάφορες ποντιακές-πολιτιστικές εκδηλώσεις. Με αυτό τον τρόπο το στάδιο του Απόλλωνα θα γίνει σημείο αναφοράς για όλους τους Ποντίους και θα γίνει ευρέως γνωστό ότι ο Απόλλων που εδρεύει σε αυτό είναι η πραγματική ομάδα των Ποντίων, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να αλλάξει το όνομα της ομάδας.

1 σχόλιο:

  1. πολύ ώραίο άρθρο!!!!! Και εγώ μαζί σας, έτσι πρέπει να γίνει. Να φύγει η χολέρα που λέγεται δήμος καλαμαριάς και κομματική ομάδα από τον Απόλλων!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή