ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ, ΘΥΜΗΣΟΥ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Καθημερινή ενημέρωση και συζητήσεις στο Φόρουμ μας
Παμποντιακό κάλεσμα στήριξης του Απόλλωνα!

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Περί μετονομασίας IIΙ

Φίλοι Απολλωνιστές! Όπως όλα δείχνουν, μετά τα δύο μαύρα χρόνια παραμονής του Απόλλωνα στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, η αγαπημένη μας ομάδα ανεβαίνει στην Γ' Εθνική κατηγορία! Μία άνοδος, που σημαίνει την επαναφορά του Απόλλωνα στις επαγγελματικές κατηγορίες και την ίδρυση νέας ΠΑΕ. Με την ίδρυση όμως της νέας ΠΑΕ του Απόλλωνα, τίθεται αμέσως το ζήτημα της ονομασίας της νεοϊδρυθείσας "εταιρείας". Ως γνωστόν, ο Απόλλων σαν ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς, έχει τεράστια χρέη, τα οποία και οδήγησαν την ομάδα στη διάλυση. Αυτό σημαίνει ότι η νέα ΠΑΕ που θα προκύψει, θα πρέπει να έχει διαφορετικό όνομα (και διαφορετικό ΑΦΜ), ώστε να μην βαρύνεται από τα παλαιά χρέη (για τα οποία κανείς μέχρι τώρα δεν έχει πληρώσει...). Κάτι το οποίο οδηγεί αναγκαστικά πλέον στην μετονομασία του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου μας! Μία μετονομασία, που αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για τη μετέπειτα πορεία του Απόλλωνα και η λήψη της απόφασης για την πραγματοποίηση της πρέπει να είναι συλλογική! 

Παλαιότερα είχαμε θίξει το θέμα της μετονομασίας του Απόλλωνα στα άρθρα «Περί μετονομασίας» και «Περί μετονομασίας ΙΙ», τονίζοντας τη σημασία που έχει αυτό το θέμα. Να αναφέρουμε ξανά, ότι το όνομα της ομάδας μας είναι Απόλλων και όχι Καλαμαριά, όπως εξάλλου αναγράφεται και στο σήμα, καθώς και στην πρώτη σφραγίδα του συλλόγου! Το «Καλαμαριάς» είναι το τοπωνύμιο, ο τοπικός προσδιορισμός που ξεχωρίζει τον Απόλλωνα από τις άλλες ομώνυμες ομάδες. Η συνήθεια του να αποκαλείται η ομάδα ως Καλαμαριά, πράγμα που οδηγεί στον περιορισμό του Απόλλωνα στα στενά πλαίσια του δήμου Καλαμαριάς (προβάλλοντας τον έτσι ως ομάδα γειτονιάς, κάτι που προωθείται κυρίως από τα ΜΜΕ, τα οποία ασπάζονται την προπαγάνδα άλλων ομάδων... και από μικροκομματικά συμφέροντα), πρέπει οπωσδήποτε με τη νέα ονομασία να διασφαλίζεται ότι θα αποφευχθεί. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί κάποια λύση σύνθετης ονομασίας τύπου «Καλαμαριάς-Πόντου», καθώς θα έχει αρνητικό αντίκτυπο.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο άρθρο «Περί μετονομασίας ΙΙ», εφόσον πρόκειται να γίνει μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα, που θα οδηγήσει την αγαπημένη μας ομάδα εκεί που πραγματικά της αξίζει ως γνήσιος εκπρόσωπος του ποντιακού ελληνισμού, πρέπει να ξεφύγουμε από αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ο Απόλλων πρέπει να ξεφύγει από τα στενά όρια του δήμου Καλαμαριάς και να αγκαλιάσει τους Ποντίους σε όλη την επικράτεια, εντός και εκτός Ελλάδος. Η μέχρι τώρα πορεία του Απόλλωνα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη μετέπειτα εξέλιξη του συλλόγου και τα λάθη του παρελθόντος να μην επαναλαμβάνονται. Ο Απόλλων μπορεί και πρέπει να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ριζικές αλλαγές και όχι με "μέσες" λύσεις.

Κάποιοι λένε ότι δεν πρέπει να συνδέεται ο Απόλλων με τον Πόντο, επειδή υπάρχουν και φίλοι του Απόλλωνα που δεν είναι Πόντιοι και ότι ο Απόλλων πρέπει να απευθύνεται μόνο στους κατοίκους της Καλαμαριάς. Αυτό είναι τραγικό λάθος! Ο Απόλλων ιδρύθηκε από τους Ποντίους που δημιούργησαν και την πόλη που λέγεται Καλαμαριά. Ο Απόλλων είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Καλαμαριά και αυτό δεν αλλάζει, ότι και αν συμβεί. Η ιστορία δε διαγράφεται. Αυτή τη στιγμή όμως, ο Απόλλων στην Καλαμαριά αποτελεί ξένο σώμα, καθώς στην πόλη μας οι γνήσιοι Καλαμαριώτες (Πόντιοι και Απολλωνιστές οι περισσότεροι) αποτελούμε πλέον μειοψηφία. Σχεδόν κανείς από τους νέους κατοίκους της περιοχής δεν ενδιαφέρεται για τον Απόλλωνα, καθώς είναι υποστηρικτές άλλων ομάδων. Ο Απόλλων εκπροσωπεί την Ιδέα του Πόντου και αυτό είναι το μόνο που του έχει απομείνει, αφού δυστυχώς η αγωνιστική πορεία του Απόλλωνα δεν έχει να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, ώστε να προσελκύσει νέους φιλάθλους.

Αντίθετα, ως γνωστόν ο Απόλλων είναι μία από τις πιο συμπαθείς ομάδες της Ελλάδος και αυτό οφείλεται στη συμπάθεια που τρέφουν όλοι οι Πόντιοι για τον Απόλλωνα, ανεξαρτήτως από το ποια ομάδα υποστηρίζουν. Πρέπει επομένως ο Απόλλων να προσεγγίσει όλους αυτούς τους φιλάθλους, ώστε να έρθουν κοντά στο σύλλογο και να έχουν ενεργό συμμετοχή, αποκρούοντας παράλληλα και την προπαγάνδα άλλων συλλόγων που εκμεταλλεύονται το ποντιακό στοιχείο... Αυτός είναι και ο λόγος, που εάν πρόκειται να υποστεί μετονομασία η ομάδα μας, αυτή θα πρέπει να είναι «Απόλλων Πόντου» και τίποτα διαφορετικό. Σε αυτή την περίπτωση η Καλαμαριά δεν "διαγράφεται", αφού ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα η ιστορική έδρα του Απόλλωνα. 

Η μετονομασία του αγαπημένου μας συλλόγου, του Απόλλωνα, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, με τεράστια ιστορική ευθύνη και δεν πρέπει να ληφθούν επιπόλαιες αποφάσεις! Μια τέτοια μεγάλη απόφαση για τη μετονομασία του Απόλλωνα δεν μπορεί να παρθεί από μια οποιαδήποτε παροδική διοίκηση. Μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να παρθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού του Απόλλωνα! Οι Απολλωνιστές είναι αυτοί που πρέπει να επιλέξουν ποια αλλαγή θα γίνει στο όνομα του συλλόγου. Ζητούμε από τη διοίκηση του ερασιτέχνη Απόλλωνα και από τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν σε επίσημο δημοψήφισμα, μέσω του οποίου ο κόσμος του Απόλλωνα θα κληθεί να επιλέξει ποια θα είναι η αλλαγή στο όνομα της αγαπημένης μας ομάδας!

Ο Απόλλων ανήκει στο λαό του!
Απόλλων – Πόντος – Προσφυγιά

Πόντιοι-Απολλωνιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου