ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ, ΘΥΜΗΣΟΥ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Καθημερινή ενημέρωση και συζητήσεις στο Φόρουμ μας
Παμποντιακό κάλεσμα στήριξης του Απόλλωνα!

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ποντιακό «Αντάμωμα» με μεγάλη συγκίνηση στην Πεντάβρυσο Καστοριάς

Περίσσεψε η συγκίνηση, το απόγευμα του Σαββάτου (4/9/10) στην Πεντάβρυσο Καστοριάς, στο Ποντιακό «αντάμωμα» φιλίας της τοπικής ομάδας με τη «ναυαρχίδα» του Ποντιακού αθλητισμού, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ο φιλικός αυτός αγώνας συγκέντρωσε, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες (κρύο και βροχή) σχεδόν όλους τους κατοίκους της Πεντάβρυσου (νέους, γέρους και παιδιά), που αποθέωσαν τα ινδάλματα της ράτσας τους (Απόλλωνα) έχοντας στο νου χρυσές αναμνήσεις της δεκαετίας του ’60 με τα θρυλικά «τσαμούρια» να καταπλήσσουν ευχάριστα το ποδοσφαιρικό πανελλήνιο. Οι Απολλωνιστές συνοδοί και παίκτες ένοιωσαν ευγνωμοσύνη για την υποδοχή και ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και υπευθύνων της Πεντάβρυσου, που με σχετικά τεράστια πανό εκδήλωσαν την αγάπη τους «κοκκινόμαυρους» της Καλαμαριάς.

Στην τελετή αδελφοποίησης των δύο συλλόγων, την σχετική πλακέτα εκ μέρους της τοπικής ομάδας, απένειμε στον έφορο του Απόλλωνα Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, ο γενικός αρχηγός της Πεντάβρυσου Ορέστης Πιπερίδης, ένθερμος οπαδός από μικρός των «τσαμουριών». Επίσης, το λάβαρο του Πολιτιστικού τοπικού Συλλόγου, απένειμε στην αντιπροσωπεία του Απόλλωνα, ο πρόεδρος του Αναστάσιος Παπαδόπουλος.

Πριν την έναρξη του αγώνα, το παιδικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο ΠΟΝΤΟΣ" χόρεψε υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρισταμένων, παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς. Λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου οι δύο ομάδες για να βγουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα κρατούσαν την ποντιακή σημαία, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Πενταβρύσου κρατούσαν τη σημαία του Απόλλωνα!

Η συνάντηση υπήρξε ενδιαφέρουσα, σε φιλικά πάντα επίπεδα, με τον Απόλλωνα σαφώς καλύτερο, που δεν φορτσάρισε όμως, ενώ η τοπική ομάδα έδειξε αξιόλογα στοιχεία. Το τελικό σκορ (0-1) υπέρ του Απόλλωνα, διαμόρφωσε στο 44' ο Παύλος Λεπτοκαρίδης.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
ΑΠΟΛΛΩΝ: Καρατζιοβαλής (46 Μπαντής), Σαπανίδης (52 Σακκάς), Ψευτογιώργος (50 Μαλακόζης), Λουιζίδης (65 Γεράκης), Ελευθεριάδης (65 Σαλμάς), Καραπατσακίδης (60 Ανδρεάκος), Καϊάφας (65 Καλαϊτζίδης), Haxhi (60 Κέντης), Λεπτοκαρίδης (75 Καζούκας), Λευκαρίτης (52 Ντεβρεντλής), Καραλιόπουλος (52 Κανούλας)
ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ: Παπαδόπουλος, Μπορόζης, Θ. Γρηγοριάδης, Μίνος, Αντωνιάδης, Βασιλειάδης, Νικολάου, Γ. Γρηγοριάδης, Τζέλιος, Καραμανίδης, Ιωσηφίδης. Έπαιξαν και οι Τοπαλίδης, Α. Παύλου, Π. Παύλου, Σαλονικίδης, Σαχσανίδης, Μασμανίδης, Δέλλας, Τζιβάρας, Λαδάς.

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ: Η Πεντάβρυσος είναι χωριό του Νόμου Καστοριάς με υψόμετρο 790 μέτρων έχει 662 μόνιμους κατοίκους. Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου πραγματοποιείται μεγάλο συναπάντημα των Πενταβρυσιοτών η εκδήλωση κρατά τρεις μέρες. Στην περιοχή της Πενταβρύσου το 1999 ανακαλύφθηκε μετά από αρχαιολογική σκαπάνη το αρχαιότερο επιτύμβιο ανάγλυφο της Άνω Μακεδονίας και είναι το καλύτερο σωζόμενο ανάγλυφο σε όλη την Μακεδονία. Ο αθλητικός σύλλογος ΑΣ Πενταβρύσου δημιουργήθηκε το 1960 τα χρώματα της ομάδας είναι λευκό και μπλε. Τα περισσότερα χρόνια της πορείας της ομάδα αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα το Ε.Π.Σ. Καστοριάς εκτός από το 1982 όταν για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματίου ανέβηκε στην δ’ εθνική η ομάδα τα τελευταία 3 χρόνια έκανε πρωταθλητισμό άλλα λόγω ισοβαθμιών και διαφορών τερμάτων έχανε την άνοδο στην Δ’ εθνική πάνω στο νήμα από άλλες ομάδες. Μετά από 28 χρόνια ο σύλλογος επέστρεψε στην κατηγορία δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό σύνολο προσπαθώντας να μείνει στην κατηγορία για πολλά χρόνια την περσινή χρονιά η ομάδα της Καστοριάς κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 του νομού. Στην ομάδα έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στο ποδόσφαιρο οι Υφαντίδης , Λαζαρίδης, Γρηγοριάδης, Παπαδόπουλος . Η ομάδα επίσης έχει τμήματα υποδομής junior και εφηβικά τα οποία συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα της Καστοριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή