ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ, ΘΥΜΗΣΟΥ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Καθημερινή ενημέρωση και συζητήσεις στο Φόρουμ μας
Παμποντιακό κάλεσμα στήριξης του Απόλλωνα!

Σάββατο, 3 Μαΐου 2008

Οι λόγοι που οδήγησαν στον υποβιβασμό

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τους λόγους που οδήγησαν στον υποβιβασμό του Απόλλωνα.

--------------------
Ξεκινούμε λοιπόν την ανάλυση των αιτίων του υποβιβασμού, παρουσιάζοντας την άποψή μας με όσο το δυνατόν περισσότερα επιχειρήματα και στοιχεία.
--------------------
Την κύρια ευθύνη για τον υποβιβασμό έχει η διοίκηση του συλλόγου, καθώς αυτή είναι υπεύθυνη και αποφασίζει για όλες τις επιλογές και πράξεις που λαμβάνουν χώρα στην ομάδα. Τα αίτια της πτώσης όσον αφορά τη διοίκηση, πηγάζουν από παλιότερα και δεν αφορούν μόνο τη φετινή χρονιά. Οι κινήσεις της όλα αυτά τα χρόνια είχαν ως φυσικό επακόλουθο την πτώση της ομάδας μας. Πρώτο και κύριο αίτιο είναι η ανεξέλεγκτη πώληση παικτών. Κάθε χρόνο η διοίκηση δεν έχανε την ευκαιρία να πουλάει παίκτες. Τι να πρωτοθυμηθούμε... Παππάς, Κλέιτον, Ηλιάδης, Φυτανίδης, Αλτίν Χατζί, Περόνε... Οι καλύτεροι και βασικότεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας κάθε χρόνο πωλούνταν χωρίς να αντικαθίστανται από άλλους ισάξιους, με αποτέλεσμα η ομάδα ολοένα και περισσότερο να αποδυναμώνεται. Εκτός του ξεπουλήματος παικτών, έγιναν και άλλοι αναίτιοι διωγμοί ποδοσφαιριστών, χαρακτηριστικό παράδειγμα των οποίων είναι η περίπτωση του Παρμαξίδη.

Την ίδια στιγμή που βασικά στελέχη της ομάδας έφευγαν, ερχόντουσαν συνεχώς παίκτες αμφιβόλου αξίας και παίκτες "προβληματικοί" όπως οι Περόνε (έπαιξε μετά από έξι μήνες), Λαναρής (δεν έπαιξε ποτέ), Βάλνερ (έπαιξε έναν αγώνα και μας αφαίρεσε τέσσερις βαθμούς). Θα πει κανείς ότι οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου μας πολέμησαν σε αυτές (και όχι μόνο) τις περιπτώσεις. Η διοίκηση μας δεν το ήξερε; Γιατί δεν φρόντισε να αποφύγει αυτές τις καταστάσεις; Κάτι το οποίο έπαθε την πρώτη φορά με τον Περόνε, δεν ήξεραν ότι θα ξαναγίνει με τον Λαναρή και πόσο μάλλον με τον Βάλνερ; Περίμεναν να τριτώσει το κακό;

Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια έγιναν πολλά λάθη και ερασιτεχνικές κινήσεις. Φέτος για παράδειγμα, προέκυψε από το πουθενά πρόβλημα με το δελτίο του Μπούσι, ο οποίος την πρώτη αγωνιστική δεν έπαιξε για να εκτίσει την περσινή τιμωρία και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι δεν ήρθε το δελτίο του, με αποτέλεσμα να χάσει άλλον ένα αγώνα. Κάθε χρόνο, όπως και φέτος, οι μεταγραφές γίνονταν την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην προλαβαίνει να "δέσει" και έτσι να χάνει πολύτιμους βαθμούς. Επιπλέον, φέτος ενώ η ομάδα υπέφερε από πολλούς τραυματισμούς και κάρτες, δεν φρόντισαν να την ενισχύσουν κατάλληλα, με αποτέλεσμα να αγωνίζεται συνεχώς με απουσίες. Επίσης, μετά την απόφαση ότι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό καθίσταται άκυρος (κάτι που στη συνέχεια ως γνωστόν ακυρώθηκε), οι Καραλιόπουλος και Φαβάλι έμειναν την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής με το φόβο ότι παρέμειναν τιμωρημένοι αφού ακυρώθηκε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (στο οποίο είχαν εκτίσει την ποινή τους) και η ομάδα κατέβηκε ελλιπής στον αγώνα με τον Εργοτέλη, αντί να συμπεριληφθούν δύο άλλοι παίκτες στη θέση τους. Ακόμα, η φετινή λανθασμένη και άνευ λόγου, όπως αποδείχτηκε, μετακόμιση στο Καυταντζόγλειο αποτελεί ένα ακόμα τεράστιο λάθος της διοίκησης, το οποίο ενώ φάνηκε γρήγορα και όλοι ζητούσαμε την επιστροφή του Απόλλωνα στο γήπεδό του, η διοίκηση αρνήθηκε να το διορθώσει (μόνο στο τέλος, όταν ήταν ήδη αργά, αποφάσισε να φύγει από το Καυταντζόγλειο για δύο αγώνες μόνο, αλλά ούτε αυτό κατάφερε...). Τέλος, η έλλειψη προστασίας από τις εχθρικές διαιτησίες όλα αυτά τα χρόνια, που κορυφώθηκαν αυτή τη χρονιά, αποτελεί ένα ακόμα σφάλμα της διοίκησης. Αυτά είναι μερικά από τα λάθη της διοίκησης που μπορούμε να θυμηθούμε.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις έκαναν τους φιλάθλους του Απόλλωνα να αμφισβητήσουν την ομάδα και να απομακρυνθούν από κοντά της. Σε αυτά προστίθεται και η κόντρα της διοίκησης με τους οπαδούς του Απόλλωνα. Μια κόντρα που ξεκίνησε από τον αγώνα με την ομάδα της Καλαμάτας (όταν και χάσαμε την άνοδο στην Α' Εθνική) και συνεχίστηκε με τη διαφορά απόψεων μεταξύ διοίκησης και φιλάθλων και με την χωρίς λόγο απόφαση της διοίκησης να μην προμηθεύεται εισιτήρια στους εκτός έδρας αγώνες του Απόλλωνα. Τη διάσταση οπαδών-φιλάθλων και διοίκησης εξώθησαν στα άκρα ύβρεις και χειρονομίες προς τους φίλους του Απόλλωνα που εκτόξευσαν κατά καιρούς στελέχη της διοίκησης, η παραχώρηση περισσότερων εισιτηρίων στους οπαδούς φιλοξενούμενων ομάδων (με αποτέλεσμα να είμαστε φιλοξενούμενοι στην έδρα μας) και η περιφρόνηση των Απολλωνιστών. Τελευταίο στίγμα αποτελεί το "κόψιμο" της μοναδικής τηλεοπτικής εκπομπής του Απόλλωνα (κάτι που λαμβάνεται ως προσπάθεια φίμωσης των φίλων του συλλόγου). Κατόρθωμα επίσης αυτής της διοίκησης, είναι και ο διχασμός μεταξύ των φιλάθλων του Απόλλωνα. Όλα αυτά έδιωξαν τον κόσμο του Απόλλωνα από το γήπεδο, αποδυναμώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την ομάδα.

Όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος, η διοίκηση του Απόλλωνα κάθε χρόνο προσπαθούσε να φτιάξει ομάδα με "τα ψέματα", έτσι ώστε απλά να σώζει την ομάδα από τον υποβιβασμό και να την διατηρεί σε αυτή την κατάσταση, αδιαφορώντας για το μέλλον. Κανένα όραμα, καμιά φιλοδοξία, καμιά διάθεση δεν υπήρξε για να οδηγήσει τον Απόλλωνα στο "κάτι παραπάνω" και σε διακρίσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα, για ποιο λόγο κρατάνε το σύλλογο, τι θέλουν να κάνουν. Μόνο αυτοί ξέρουν. Εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Το παράδειγμα της Καλαμάτας (την οποία διοικούσαν στο παρελθόν), οι πωλήσεις παικτών και η πιθανή κατασκευή του γηπέδου, είναι πράγματα τα οποία μπορούν να μας οδηγήσουν σε κάποιες σκέψεις...
--------------------
Μεγάλη ευθύνη για τον υποβιβασμό έχουν φυσικά και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Θα πει κανείς ότι αυτές ήταν οι δυνατότητές τους, αυτά μπορούσαν να κάνουν. Ναι, αλλά υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό, κάτι που ήταν η διαφορά της αγωνιστικής παρουσίας της φετινής ομάδας σε σχέση με την περσινή (στην οποία αγωνίζονταν κατά το πλείστον οι ίδιοι παίκτες). Το πάθος. Πέρυσι οι ποδοσφαιριστές μας αγωνίζονταν σε κάθε αγώνα με πάθος και πάλευαν μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Αντίθετα, φέτος εμφανίζονταν σχεδόν αδιάφοροι, χωρίς πάθος και κάποιοι από αυτούς έμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία που συμμετείχαν στους αγώνες.
--------------------
Ευθύνη μπορεί να καταλογιστεί και στον προπονητή του Απόλλωνα, για κάποια λάθη στους αγώνες, που όμως ίσως να οφείλονται στην απραξία των παικτών, ή και σε άνωθεν εντολές.
--------------------
Τέλος, πολύ σημαντικός παράγοντας για την πτώση της ομάδας μας ήταν η διαιτησία, μαζί με την ΕΠΟ και την Σούπερλιγκα. Σε κάθε αγώνα από την αρχή του πρωταθλήματος η διαιτησία έπαιζε εναντίον του Απόλλωνα και σε πολλές περιπτώσεις είχαμε κυριολεκτικά "σφαγές" της ομάδας μας από τη διαιτησία. Το ίδιο ισχύει και για τις ΕΠΟ - Σούπερλιγκα, που σε πολλές περιπτώσεις δρούσαν αναίτια εις βάρος του Απόλλωνα, όπως για παράδειγμα με καθυστερήσεις έκδοσης δελτίων παικτών, με την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης για την υπόθεση Λαναρή (όπως και με του Περόνε) και στη συνέχεια την πρωτοφανή άδικη απόφαση σε βάρος του Απόλλωνα, με ποινές και πρόστιμα για ύβρεις την ώρα που σε άλλα γήπεδα γίνονται αίσχη που παραμένουν ατιμώρητα, με την πρόσφατη υπόθεση Βάλνερ και άλλα πολλά. Όμως, όλα αυτά δεν είναι κάτι το καινούργιο, αλλά γίνονταν πάντα, από τον καιρό ακόμα που ο Απόλλων ήταν στη Β' Εθνική. Βέβαια, όπως αναφέρεται και παραπάνω ευθύνη για όλα αυτά έχει και η διοίκηση του Απόλλωνα που άφησε την ομάδα τελείως απροστάτευτη και δεν μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά.
--------------------

Για όλους του λόγους που περιγράψαμε παραπάνω ζητούμε την αποχώρηση της διοίκησης Δαμήλου και όλων των εμπλεκομένων σε αυτήν προσώπων.

1 σχόλιο:

  1. ...ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ.....ΑΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΤΕ,ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΤΟ 99,9% ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή