ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ, ΘΥΜΗΣΟΥ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Καθημερινή ενημέρωση και συζητήσεις στο Φόρουμ μας
Παμποντιακό κάλεσμα στήριξης του Απόλλωνα!

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Κατάφωρη αδικία!

Χθες ο υφυπουργός αθλητισμού κάλεσε τους αθλητικούς συντάκτες της Θεσσαλονίκη σε μια συνάντηση, με αφορμή το διάστημα των εορτών. Πριν περάσουν μερικά λεπτά, ο κ. Ιωαννίδης πήρε τον λόγο και ζήτησε την προσοχή των παρευρισκόμενων: "Κοιτάξτε, μπορούμε να πούμε πολλά στη συνέχεια, αλλά εγώ θέλω τώρα να σας ενημερώσω ότι εξασφαλίστηκε χορηγία στο υπόλοιπο της σεζόν για τους τρεις της Θεσσαλονίκης. Είναι τελειωμένο...".

Την είδηση, όπως ήταν φυσικό, διαδέχθηκαν ερωτήματα από την πλευρά των δημοσιογράφων. "Ποιες είναι οι εταιρείες;", το πρώτο. "Μπορώ να σας πω μόνο ότι είναι κρατική εταιρεία με μονοπωλιακό χαρακτήρα", απάντησε ο υφυπουργός. "Ποιο είναι το ποσό;", επόμενη ερώτηση. "Είναι ένα καλό ποσό για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος με αντάλλαγμα διαφήμιση στη φανέλα. Θα τα μάθετε όλα σύντομα", ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, που διευκρίνισε πως όταν είπε για τρεις ομάδες εννοούσε "Άρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή". Λογική η επόμενη ερώτηση: "Γιατί όχι ο Απόλλων Καλαμαριάς;". Απάντηση: "Θα δούμε τι θα κάνουμε και με τον Απόλλωνα. Εκεί αυτός που έχει την ομάδα θέλει να την πουλήσει, είναι διαφορετική περίπτωση από τους άλλους τρεις".
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που θα μπει στα ταμεία των τριών ΠΑΕ θα είναι ακριβώς το ίδιο και σε ότι αφορά το υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου θα ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Υπάρχει, δε, προοπτική ανανέωσης της χορηγίας για τα επόμενα δύο χρόνια "αν όλα πάνε καλά και δεν δημιουργηθούν εμπόδια".


Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται από τις συγκεκριμένες δηλώσεις του υφυπουργού αθλητισμού. Ποιος είναι ο λόγος που ο Απόλλωνας μένει εκτός αυτής της χρηματοδότησης; Γιατί γίνεται αυτός ο διαχωρισμός ανάμεσα στις άλλες τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης και στον Απόλλωνα; Ενόψει μάλιστα της μεταγραφικής περιόδου η συγκεκριμένη χορηγία αποτελεί σημαντική ενίσχυση για τις ομάδες, ο Απόλλων που χρειάζεται μεταγραφές γιατί να μην βοηθηθεί όπως οι υπόλοιπες ομάδες; Μήπως κάποιοι δεν θέλουν τον Απόλλωνα στην Α' Εθνική; Μήπως κάποιοι θέλουν την καταστροφή-διάλυση του Απόλλωνα; Επίσης, οι δηλώσεις του κ. Ιωαννίδη περιέχουν μια ακόμη αποκάλυψη: "
Εκεί αυτός που έχει την ομάδα θέλει να την πουλήσει". Δηλαδή, ο κ. Δαμήλος έχει βάλει πωλητήριο στην ΠΑΕ; Πουλάει την ομάδα και μας το κρύβει κοροϊδεύοντας μας; Υπάρχει διαμάχη ανάμεσα στις σχέσεις της ΠΑΕ Απόλλων και της πολιτείας; Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί άλλη μια αποτυχία της διοίκησης του Απόλλωνα; Ακόμη και έτσι να είναι, αποτελεί κατάφωρη αδικία η μη ενίσχυση της ιστορικής ομάδας του Απόλλωνα, της ομάδας όλων των Ποντίων.
Ο Απόλλων δεν ανήκει σε καμιά διοίκηση, σε κανέναν Δαμήλο. Ο Απόλλων ανήκει στο λαό του, στους απανταχού Απολλωνιστές και Ποντίους. Κύριε Ιωαννίδη, κύριε Δαμήλε, οφείλετε να δώσετε απαντήσεις για όλα αυτά. Δεν μπορείτε να παίζετε με τον Απόλλωνα, δεν μπορείτε να παίζετε με την επιβίωση της ομάδας μας, δεν μπορείτε να μας κοροϊδεύετε κατάμουτρα. Όποιος θέλει το κακό του Απόλλωνα, θα μας βρει απέναντί του.

1 σχόλιο: