ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ, ΘΥΜΗΣΟΥ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Καθημερινή ενημέρωση και συζητήσεις στο Φόρουμ μας
Παμποντιακό κάλεσμα στήριξης του Απόλλωνα!

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Όχι στη βεβήλωση του ονόματος του Απόλλωνα!

Φτάνει πια η καταπάτηση του ονόματος της ομάδας μας. Το όνομα της ομάδας μας είναι ΑΠΟΛΛΩΝ και όχι Καλαμαριά. Όλοι αποκαλούν τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ με τον τοπικό προσδιορισμό και όχι με το όνομα του, πράγμα που έχει επικρατήσει από την προπαγάνδα που γίνεται για την μείωση της ομάδας μας. Κάποιοι θέλουν τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ μικρό και σε αυτό βοηθάει η λανθασμένη παραλλαγή του ονόματός του. Λέγοντας Καλαμαριά και όχι ΑΠΟΛΛΩΝ, αυτόματα η ομάδα αποκτά τοπικό χαρακτήρα. Είναι σαν να λέμε Καλλιθέα, Χαλκηδόνα, Κέρκυρα κτλ., οι οποίες είναι ομάδες που εκπροσωπούν την περιοχή τους. Αυτή η προπαγάνδα προωθείται κυρίως από τους δημοσιογράφους. Έτσι, είτε στο ραδιόφωνο, είτε στην τηλεόραση αποκαλούν τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ με το όνομα Καλαμαριά και μάλιστα πολλές φορές τον χαρακτηρίζουν ως τοπική ομάδα. Ακόμα και στον βαθμολογικό πίνακα αντί για ΑΠΟΛΛΩΝ γράφουν Καλαμαριά και μάλιστα στην τηλεόραση όταν δείχνουν τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες πολλές φορές κόβουν τη λέξη ΑΠΟΛΛΩΝ και έχουν ολόκληρη τη λέξη Καλαμαριά ή εάν γράφουν κανονικά ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμαριάς κατά την ανάγνωση λένε σκέτο Καλαμαριά. Επηρεασμένοι από όλα αυτά ακόμα και οι φίλαθλοι της ομάδας μας την αποκαλούν αφελώς με λάθος όνομα.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ δεν εκπροσωπεί μόνο την Καλαμαριά, αλλά ολόκληρο τον Ποντιακό Ελληνισμό. Δεν είναι τοπική ομάδα, αλλά εκπροσωπεί όλους τους Ποντίους, όπου και να βρίσκονται. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και να σταματήσει η παραχάραξη της ιστορίας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, που ξεκινά με την εκ προθέσεως λανθασμένη ονομασία του ως Καλαμαριά και έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση στην κοινή γνώμη της χώρας ότι ο ΑΠΟΛΛΩΝ είναι μια μικρή τοπική ομάδα. Όλη αυτή η κατάσταση βέβαια είναι συμφέρουσα για κάποιες άλλες μεγάλες… προσφυγικές ομάδες, οι οποίες χωρίς να έχουν σχέση με τον Πόντο, επικαλούνται τους Ποντίους.

Για την καταπολέμηση αυτής της κατάστασης προτείνουμε την άμεση μαζική αντίδραση των φιλάθλων του ΑΠΟΛΛΩΝΑ σε όλες τις περιπτώσεις βεβήλωσης του ονόματος της ομάδας μας, είτε με μηνύματα, είτε με τηλέφωνα, είτε με email (σε ραδιόφωνα, εφημερίδες, τηλεοράσεις, ιστοσελίδες).

2 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΣΤΗΛΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ κ ΖΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΤΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπου αποκαλούν τον Απόλλωνα σκέτο Καλαμαριά θα τους στέλνουμε το κατάλληλο μήνυμα. Όμως χρειάζεται και η δική σας βοήθεια, να κάνετε και εσείς το ίδιο, γιατί μόνο με μαζική διαμαρτυρία μπορεί να αλλάξει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή