ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ, ΘΥΜΗΣΟΥ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Καθημερινή ενημέρωση και συζητήσεις στο Φόρουμ μας
Παμποντιακό κάλεσμα στήριξης του Απόλλωνα!

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Απόφαση Πειθαρχικής Επιτροπής

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Supeleague κατά τη σημερινή (08/02/2008) της συνεδρίαση αποφάσισε ότι «Δέχεται την ένσταση. Θεωρεί αντικανονική τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Roman Wallner στον αγώνα ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς – ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ακυρώνει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Διατάσσει την εκ νέου τέλεση του αγώνα σε χρόνο που θα ορισθεί αρμοδίως από τη διοργανώτρια αρχή σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 2 Κ.Α.Π.»



Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας μετά από μαραθώνιες συσκέψεις εξέπληξε τους πάντες, καθώς δεν δικαιώνει καμιά από τις δύο ομάδες. Από τη μια πλευρά δέχθηκε την ένσταση του Ολυμπιακού για αντικανονική συμμετοχή του Αυστριακού επιθετικού, ωστόσο δεν θεώρησε πως υπήρχε κάποια υπαιτιότητα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Έτσι, δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη και βγήκε μια τέτοια απόφαση, ερωτήματα που μας οδηγούν στις εξής υποθέσεις:

1. Ο παίκτης του Απόλλωνα είχε κανονικά δικαίωμα συμμετοχής, αλλά για να μην δικαιωθεί ο Απόλλωνας και χάσει και στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς ο Ολυμπιακός, αποφάσισαν (υπό την επιρροή του παρασκηνίου του Ολυμπιακού και των άλλων ομάδων που έχουν συμφέρον να χάσει τους βαθμούς ο Απόλλων) να επαναλάβουν τον αγώνα (για να μην καρφωθούν δίνοντάς του απευθείας τους βαθμούς), όπου το πιο πιθανό είναι να νικήσει ο Ολυμπιακός (επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις του… διαιτησίες κλπ) και να πάρει έτσι τους τρεις βαθμούς στο γήπεδο και «όχι στα χαρτιά».

2. Ο παίκτης του Απόλλωνα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αλλά η ΕΠΟ έκανε λάθος και εξέδωσε το δελτίο του παίκτη, δίνοντάς του έτσι λανθασμένα το δικαίωμα συμμετοχής. Σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη είναι της ΕΠΟ και δεν φταίει ο Απόλλωνας ώστε να του αφαιρεθούν οι βαθμοί, αλλά για να μην ρεζιλευτεί η αρμόδια αρχή και με την επιρροή του Ολυμπιακού που θέλει τους τρεις βαθμούς αποφάσισαν να επαναλάβουν τον αγώνα. Επίσης, η ΕΠΟ έτσι «κρεμάει» τον Απόλλωνα καθώς ουσιαστικά ακυρώνει τη μεταγραφή του Βάλνερ, ενώ η μεταγραφική περίοδος έχει τελειώσει και δεν μπορεί να αντικατασταθεί ο παίκτης, κάτι που θα μπορούσε να γίνει, εάν εξαρχής δεν του έδινε δικαίωμα συμμετοχής.

Αυτές είναι δύο περιπτώσεις, στις οποίες καταλήγουμε με τις λίγες γνώσεις που έχουμε, για το τι συνέβη. Εάν ο Απόλλων έπρεπε όντως να τιμωρηθεί, είναι σίγουρο ότι αυτό θα είχε γίνει χωρίς δεύτερη σκέψη και θα δίνονταν αμέσως οι βαθμοί στον Ολυμπιακό. Όπως και να χει, το θέμα είναι ότι ο Απόλλων αδικείται χάνοντας τη νίκη που με τόσο κόπο και αγώνα πέτυχε (αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ της νίκης επετεύχθη χωρίς την παρουσία του Βάλνερ).

Πάντως, ευθύνη έχει σίγουρα και η διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων, που για τρίτη φορά εμπλέκει το σύλλογο σε περιπέτειες, με την μεταγραφή ενός παίκτη που είναι αμφισβητούμενο το δικαίωμα συμμετοχής του στην ομάδα (θυμίζουμε περίπτωση Περόνε και Λαναρή…).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου