ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ, ΘΥΜΗΣΟΥ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Καθημερινή ενημέρωση και συζητήσεις στο Φόρουμ μας
Παμποντιακό κάλεσμα στήριξης του Απόλλωνα!

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Παναθηναϊκός - Απόλλων 1-0 (15η Αγωνιστική)

Άδοξη όσο και άδικη ήττα γνώρισε στη Λεωφόρο ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο οποίος άντεχε για 91 λεπτά κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά νικήθηκε από ένα ανύπαρκτο πέναλτι στις καθυστερήσεις. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη ηττήθηκε με 1-0 (92’ πέν. Σαλπιγγίδης) και ολοκλήρωσε τον α’ γύρο κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Η επετειακή φανέλα που λάνσαρε για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του, αποδείχθηκε γούρικη για την ομάδα του Ζοζέ Πεσέιρο, αλλά μόνο χάρη σ’ ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα του διαιτητή Μιχάλη Γερμανάκου στις καθυστερήσεις. Ο Μπρίτο μάρκαρε τον Γιώργο Καραγκούνη μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος έπεσε θεαματικά στο χορτάρι εκβιάζοντας το πέναλτι, το οποίο και καταλογίστηκε, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Απόλλωνα. Έτσι, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης διαμόρφωσε το 1-0 στο 91’, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι, και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Στο προηγούμενο διάστημα, πάντως, οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν δείξει ότι άξιζαν το βαθμό της ισοπαλίας. Στο α’ μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν κακός και δεν μπόρεσε να απειλήσει την καλοστημένη ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη, αφού η είσοδος του Έκι Γκονζάλες στη βασική ενδεκάδα, έπειτα από απουσία 13 μηνών λόγω τραυματισμού, δεν βοήθησε τους γηπεδούχους. Στην επανάληψη, το παιχνίδι απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον, αφού άλλωστε το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με δοκάρι του Ίβανσιτς έπειτα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ (47’). Στο 52’, μετά από απόκρουση του Κόβατς σε σουτ του Καραγκούνη, η μπάλα έφτασε στον Γκούμα, ο οποίος μέσα από τη μικρή περιοχή έπιασε ένα αδύναμο σουτ, ενώ στο 59’ ο Ίβανσιτς αστόχησε σε τετ α τετ με τον Κόβατς. Η τελευταία ευκαιρία των «πράσινων» χάθηκε στο 88’, όταν ο Ν’Ντόι έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά, αλλά ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, ήρθε η απόφαση του διαιτητή για να αφήσει τον Απόλλωνα με άδεια χέρια... Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα ο διαιτητής έδινε με το παραμικρό φάουλ σε βάρος του Απόλλωνα, ενώ αποσιωπούσε πολλά από τα φάουλ που έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Διαιτητής:
Γερμανάκος (Αθηνών)
Κίτρινες: Βέλα Τζούνιορ, Μπούσι, Καραλιόπουλος, Κόβατς, Γαλανόπουλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Μάλαρτζ, Σαριέγκι, Μάτος, Γκούμας, Σέριτς, Νίλσον, Γκονζάλες (46’ Τζιόλης), Ρομέρο (46’ Ίβανσιτς), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (71’ Ν’Ντόι).

ΑΠΟΛΛΩΝ:
Κόβατς, Γαλανόπουλος, Μουράφσκι, Παπαδόπουλος, Σίκοφ, Καραλιόπουλος, Ψιάνος (67’ Σαμουηλίδης), Βέλα Τζούνιορ, Ζαπρόπουλος (45’ Καραμανλής), Μπούσι (71’ Ουέλινγκτον), Μπρίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου