ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ, ΘΥΜΗΣΟΥ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Καθημερινή ενημέρωση και συζητήσεις στο Φόρουμ μας
Παμποντιακό κάλεσμα στήριξης του Απόλλωνα!

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

«Αντίο» στο Κύπελλο…

Ένα εντυπωσιακό βολέ του Παναγιώτη Κατσιαρού στο 89’ έθεσε τέλος στην πορεία του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη ηττήθηκε από τη Λάρισα με 1-2 (61’ Καραλιόπουλος - 46’ Κλέιτον, 89’ Κατσιαρός) για τους «16» του θεσμού και αποκλείστηκε, ενώ οι «βυσσινί» πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Απόλλων παρατάχθηκε με πολλές απουσίες και βρέθηκε σε θέση αμυνόμενου στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ωστόσο θα μπορούσε να αποσπάσει την ισοπαλία, που θα του έδινε το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση σε δεύτερο αγώνα, στο «Αλκαζάρ».

Η Λάρισα είχε άκαρπη υπεροχή στο α’ μέρος και απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Σαρμιέντο, με γυριστό σουτ που μπλόκαρε ο Κελπέκης μετά από σέντρα του Μπακαγιόκο (31’) και με διαγώνιο σουτ που έφυγε μόλις άουτ (33’). Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, όμως, θα μπορούσε να είχε μείνει με δέκα παίκτες, αν ο διαιτητής Σταυρίδης είχε δείξει -όπως όφειλε- τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κώτσιο.

To β’ ημίχρονο, ξεκίνησε με γκολ των φιλοξενούμενων. Ο συνδυασμός Μπακαγιόκο - Κλέιτον έφερε σε θέση βολής τον δεύτερο, που με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ έγραψε το 0-1 στο 46’. Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο 61’, στην πρώτη του σημαντική φάση, όταν ο Μερκούρης Καραλιόπουλος ισοφάρισε με υπέροχο βολέ έξω από την περιοχή, αιφνιδιάζοντας τον Κοτσόλη. Μάλιστα, η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί λίγο αργότερα (66’), αλλά ο Φαβάλι απέτυχε να νικήσει τον Κοτσόλη σε τετ α τετ, έπειτα από λάθος του Νταμπίζα. Το τελευταίο εικοσάλεπτο αποτέλεσε μονόλογο της Λάρισας, που δημιουργούσε διαρκώς ευκαιρίες αναζητώντας το γκολ της πρόκρισης. Ωστόσο, ο Μπακαγιόκο σε δύο περιπτώσεις (72’, 80’) και ο Μπαχράμης σε άλλη μία (76’) απέτυχαν να σκοράρουν από ευνοϊκή θέση, κάνοντας τον Απόλλωνα να ελπίζει ότι θα μπορούσε να αποσπάσει την ισοπαλία. Οι ελπίδες αυτές, όμως, έσβησαν στο 89’, όταν ο Παναγιώτης Κατσιαρός έπιασε ένα εντυπωσιακό βολέ από 40 μέτρα και έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Κελπέκη, πετυχαίνοντας το τελικό 1-2.

Διαιτητής: Σταυρίδης

Κίτρινες: Γαλανόπουλος, Σαρακατσάνος, Κώτσιος, Κλέιτον.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝ: Κελπέκης, Στάθης, Σαρακατσάνος, Σίκοφ, Σαμουηλίδης (46’ Μπρίτο), Γαλανόπουλος, Φαβάλι, Καραμανλής (46’ Καραλιόπουλος, 71’ λ. τρ. Χατζηβασιλειάδης), Κόλτσης, Παπαδόπουλος, Μπούσι

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Κώτσιος, Κατσιαρός, Αλεξάνδρου, Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο, Καλαντζής (65’ Μπαχράμης), Μπακαγιόκο (85’ Κόζλεϊ), Κλέιτον (91’ Λαμπρόπουλος)

2 σχόλια: