ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ, ΘΥΜΗΣΟΥ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Καθημερινή ενημέρωση και συζητήσεις στο Φόρουμ μας
Παμποντιακό κάλεσμα στήριξης του Απόλλωνα!

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Πανιώνιος - Απόλλων 2-1 (18η Αγωνιστική)

Μέχρι τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Απόλλων Καλαμαριάς κρατούσε τον έναν υπερπολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στα χέρια του, ωστόσο το γκολ του Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ των "κυανέρυθρων" που πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κόβατς και να πετύχει κάποιο τέρμα, καθώς η αμυντική γραμμή του Απόλλωνα Καλαμαριάς ήταν συμπαγής και δεν ήταν εύκολο να διασπαστεί από τους γηπεδούχους. Από την άλλη, ο Μάκης Κατσαβάκης παρέταξε τους παίκτες του με αμυντικό προσανατολισμό και έδωσε την εντολή να «χτυπήσουν» τον αντίπαλό τους κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, η οποία όμως δεν ακολουθήθηκε κατά γράμμα. Ο ρυθμός και οι αξιόλογες φάσεις μπροστά από τα καρέ των δύο εστιών έλειψαν από το πρώτο μέρος το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Στην επανάληψη, οι «Πόντιοι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή φάση που πραγματοποίησαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Στο 54`, μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του Μπούσι, ο Αλβανός επιθετικός βρήκε τον επερχόμενο Καραλιόπουλο, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα στο 58`, όταν μετά από σέντρα του Μανιάτη, ο Φερνάντεζ έπιασε τη μπάλα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κόβατς, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Στη συνέχεια, οι ``κυανέρυθροι`` έχασαν ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ με το πλασέ του Μαϊστόροβιτς στο 59`, αλλά και το σουτ του Καπετάνου στο 88`, ωστόσο ο Τζιμπούρ ήταν αυτός που «χάρισε» μία ανέλπιστη -όπως εξελισσόταν το παιχνίδι- νίκη στον Πανιώνιο. Στο 92’, ο Γαλλοαλγερινός άσος εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μπέρδεμα των αμυντικών του Απόλλωνα Καλαμαριάς και σκόραρε στις καθυστερήσεις, βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην επικράτηση της ομάδας του.

Διαιτητής:
Γκαϊτατζής
Κίτρινες: Τζιμπούρ - Βέλα Τζούνιορ, Μπούσι, Καραλιόπουλος, Μουράφσκι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιάννου, Μανιάτης (85΄ Καπετάνος), Μπερτέ, Πλετς, Τζιμπούρ, Μάκος, Βάγκνερ (73΄ Γουνδουλάκης), Μαϊστόροβιτς, Σπυρόπουλος, Φερνάντεζ, Χούτος
ΑΠΟΛΛΩΝ: Κόβατς, Μπούσι (84΄ Ζαπρόπουλος), Μουράφσκι, Κόλτσης, Σαρακατσάνος, Παπαδόπουλος, Μπρίτο (67΄ Ουέλινγκτον), Καραλιόπουλος, Σίκοφ, Βέλα Τζούνιορ (74΄ Φαβάλι), Γαλανόπουλος

Nα σημειωθεί ότι 100 φίλαθλοι του Απόλλωνα, με εκδρομή που οργάνωσε το Club Rossoneri, κατέβηκαν στην Αθήνα για να συμπαρασταθούν στην ομάδα μας στον αγώνα, αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο γήπεδο από την αστυνομία και αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω! Οι λόγοι που έγινε αυτό δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου