ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ, ΘΥΜΗΣΟΥ, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Καθημερινή ενημέρωση και συζητήσεις στο Φόρουμ μας
Παμποντιακό κάλεσμα στήριξης του Απόλλωνα!

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Αυτόν τον Απόλλων θέλουμε!!!


ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!!
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ 1-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!!!
ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!!!
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ!!!
ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ!!!



Αναλυτικά το παιχνίδι:
Σπουδαίο θρίαμβο, που τον βγάζει από τη ζώνη του υποβιβασμού και παράλληλα δείχνει τις δυνατότητες της ομάδας, πανηγύρισε ο Απόλλων Καλαμαριάς, που ταπείνωσε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό με 1-0 στο Καυτανζόγλειο, για την 19η αγωνιστική της Superleague. Το μοναδικό γκολ σημείωσε στο 91’ ο νεοαποκτηθείς Γιώργου Μπάρκογλου, που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη ήταν ανώτερη από τον υποτονικό Ολυμπιακό σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις, αφού προηγουμένως είχε χάσει κι άλλες ευκαιρίες για γκολ. Το μέγεθος της επιτυχίας του Απόλλωνα φαίνεται από το γεγονός ότι αυτή είναι η μόλις τέταρτη νίκη της ιστορίας του κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Η αποτελεσματική τακτική των γηπεδούχων, σε συνδυασμό με την πολύ κακή παρουσία του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή (παρότι είχε για πρώτη φορά μετά από καιρό τους Λεντέσμα και Στολτίδη μαζί στη βασική ενδεκάδα), έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του Απόλλωνα. Η συνέπεια ήταν να μην απειληθεί και παράλληλα να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ, με τον Ουέλινγκτον στο 11’, καθώς και με τον Χετεμάι, ο οποίος στο 22’ έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 34’ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε κάπως στην επανάληψη, αλλά εξακολούθησε να κάνει τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, αφού οι παίκτες του είχαν εκμηδενιστεί από τους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο 50’ ο Βάλνερ έχασε τεράστια ευκαιρία, έπειτα από λάθος του Άντζα, αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Αυστριακού φορ. Στο 70’ ο Μπρίτο βρέθηκε σε θέση βολής αλλά την τελευταία στιγμή ο Ζεβλάκοφ τον πρόλαβε, ενώ στο 73’ ο Κοβάτσεβιτς έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής, χτυπώντας με αγκωνιά τον Μουράφσκι, χωρίς ο διαιτητής να τον αποβάλει. Βέβαια, αυτό δεν ήταν το μόνο λάθος του διαιτητή, καθώς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σφύριζε προκλητικά υπέρ του Ολυμπιακού. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σέρβος επιθετικός είχε τη μοναδική καλή ευκαιρία των «ερυθρόλευκων», αλλά η κεφαλιά του ύστερα από σέντρα του Τζόρτζεβιτς αποκρούστηκε από τον Κόβατς.

Οι Απολλωνιστές συνέχισαν πάντως να έχουν το πάνω χέρι και να αναζητούν το γκολ, με συνέπεια να έρθει η επιβράβευση στο 91’, έπειτα από φάση διαρκείας, όταν ο Ουέλινγκτον σέντραρε από δεξιά και ο Μπάρκογλου έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη.

Με τον τρόπο αυτό, ο νεοαποκτηθείς μέσος πήρε μια έμμεση... εκδίκηση από τον διεθνή τερματοφύλακα για το πέναλτι που είχε αποκρούσει ο τελευταίος στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη, αφού άλλωστε εκείνο το χαμένο πέναλτι προκάλεσε ουσιαστικά την αποπομπή του παίκτη από την ακριτική ομάδα.

Διαιτητής: Δαλούκας
Κίτρινες κάρτες: Γαλανόπουλος, Χετεμάι, Ουέλινγκτον - Κοβάσεβιτς, Άντζας

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΠΟΛΛΩΝ: Κόβατς, Μουράφσκι, Σαρακατσάνος, Ζαπρόπουλος, Κόλτσης, Μπρίτο (93’ Γιάννου), Παπαδόπουλος, Γαλανόπουλος, Ουέλινγκτον, Βάλνερ (78’ Μπάρκογλου), Χετεμάι (84’ Κοντοδήμος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Λεντέσμα (54’ Μενδρινός), Τζόρτζεβιτς (76’ Σίσιτς), Νούνιες (57’ Μήτρογλου), Κοβάτσεβιτς

*Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Απόλλωνα, μετά τις 2 Δεκεμβρίου και το 2-0 επί του Λεβαδειακού.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα, Μάκης Κατσαβάκης δήλωσε μετά τον αγώνα:
«Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη, με πολύ καλή εμφάνιση σε όλο το χρονικό διάστημα του αγώνα και παίξαμε ανοιχτό και καθολικό πρες. Είχαμε πίστη από την αρχή ότι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι υπήρχε αγκωνιά του Κοβάσεβιτς στον Μουράφσκι.συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και θα κοιτάξουμε να ενσωματώσουμε και τα νέα παιδιά. Έχουμε δύσκολο δρόμο αλλά θα συνεχίσουμε με πίστη ενώ και η διαιτησία θα πρέπει να μας συμπεριφέρεται καλύτερα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής είπε μετά τον αγώνα :
«Η σημερινή ήττα ήρθε στο χειρότερο χρονικό σημείο. Είχαμε άσχημη εμφάνιση και δεν καταφέραμε να μπούμε στο παιχνίδι. Μας δυσκόλεψε και ο τρόπος που έπαιξε ο Απόλλωνας χωρίς να αποτελεί δικαιολογία. Σε τέτοιες στιγμές θα πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι όπως και μετά τις νίκες να παραμένουμε προσγειωμένοι. Θα φροντίσουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προχωρήσουμε αφού μία μεγάλη ομάδα σε αυτές τις στιγμές φαίνεται. Σίγουρα η σημερινή μας ήττα όπως είπα ήρθε στο χειρότερο σημείο αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο»

Το «πρόσωπο» του αγώνα, χωρίς αμφιβολία ήταν ο Γιώργος Μπάρκογλου, που έκανε τις εξής δηλώσεις :
«Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα κατάφερε να κερδίσει κι όσο για το γκολ που πέτυχα σίγουρα θα με βοηθήσει εν όψει της συνέχειας. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα χρειαζόταν τους τρεις βαθμούς με μένα να έχω βάλει κι άλλα στην καριέρα μου. Σίγουρα αξίζαμε τη νίκη και παίξαμε με πάθος και δύναμη και αν ήμασταν πιο προσεχτικοί θα μπορούσαμε να φθάσουμε νωρίτερα στη νίκη. Παίζαμε με έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός και θέλαμε πολύ τη νίκη. Η Καλαμαριά έπαιξε σήμερα ένα πολύ καλό ποδόσφαιρο και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη»

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς η νίκη αυτή ακυρώθηκε και ο Ολυμπιακός κέρδισε το παιχνίδι στα χαρτιά, επειδή κρίθηκε αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή